Kwarktaart met bosbessen
Beschrijving
Een klassieke kwarktaart die eenvoudig te maken is, zonder oven. Deze variant met bosbessen is fris, licht en perfect voor elke gelegenheid.
Ingrediënten (voor een taart van 8 stukken)
- 500 gram magere kwark
- 200 ml slagroom of plantaardige room
- 200 gram bosbessen (vers of diepvries)
- 10 blaadjes gelatine of een plantaardig alternatief
- 200 gram koekjes (digestive of volkoren)
- 75 gram boter
- 2 eetlepels honing of suiker
Bereiding
- Verkruimel de koekjes en meng met gesmolten boter. Druk dit mengsel stevig aan in een springvorm en zet in de koelkast.
- Week de gelatineblaadjes in koud water volgens de instructies op de verpakking.
- Klop de slagroom stijf en meng deze voorzichtig door de kwark. Voeg honing of suiker toe.
- Verwarm een paar eetlepels water en los hierin de gelatine op. Roer dit door het kwarkmengsel.
- Schep de bosbessen door het mengsel en giet alles in de springvorm. Laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer met extra bosbessen voor het serveren.