Kwarkfrittata met groenten

Beschrijving
Een stevige, eiwitrijke frittata boordevol groenten en een vleugje kwark voor extra romigheid.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 4 eieren
  • 100 gram magere kwark
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de ui, paprika en courgette kort aan.
  3. Klop de eieren los met de kwark en voeg peper, zout en de geraspte kaas toe.
  4. Giet het eimengsel over de groenten in de pan en bak 5 minuten op laag vuur.
  5. Zet de pan in de oven en bak de frittata nog 10-15 minuten tot hij stevig is. Snijd in punten en serveer warm.