Kwark-currysoep met zoete aardappel
Beschrijving
Een lichte variant van de klassieke cheesecake, zonder suiker, maar met de heerlijke frisheid van aardbeien.
Ingrediënten (voor 8 stukken)
- 500 gram magere kwark
- 200 gram volkoren biscuitjes
- 75 gram kokosolie, gesmolten
- 3 blaadjes gelatine
- 200 gram aardbeien
- 2 eetlepels honing
Bereiding
- Verkruimel de biscuitjes en meng met de gesmolten kokosolie. Druk dit mengsel stevig aan in een springvorm en zet in de koelkast.
- Week de gelatineblaadjes in koud water volgens de verpakking.
- Pureer de helft van de aardbeien en verwarm licht. Los de gelatine hierin op en meng met de kwark en honing.
- Giet het mengsel op de bodem en laat de cheesecake minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer met de resterende aardbeien en serveer.