Kwark-currysoep met zoete aardappel

Beschrijving
Een lichte variant van de klassieke cheesecake, zonder suiker, maar met de heerlijke frisheid van aardbeien.

Ingrediënten (voor 8 stukken)

  • 500 gram magere kwark
  • 200 gram volkoren biscuitjes
  • 75 gram kokosolie, gesmolten
  • 3 blaadjes gelatine
  • 200 gram aardbeien
  • 2 eetlepels honing

Bereiding

  1. Verkruimel de biscuitjes en meng met de gesmolten kokosolie. Druk dit mengsel stevig aan in een springvorm en zet in de koelkast.
  2. Week de gelatineblaadjes in koud water volgens de verpakking.
  3. Pureer de helft van de aardbeien en verwarm licht. Los de gelatine hierin op en meng met de kwark en honing.
  4. Giet het mengsel op de bodem en laat de cheesecake minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  5. Garneer met de resterende aardbeien en serveer.