Kwarkfrittata met groenten
Beschrijving
Een stevige, eiwitrijke frittata boordevol groenten en een vleugje kwark voor extra romigheid.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 4 eieren
- 100 gram magere kwark
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 courgette, in plakjes
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 50 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de ui, paprika en courgette kort aan.
- Klop de eieren los met de kwark en voeg peper, zout en de geraspte kaas toe.
- Giet het eimengsel over de groenten in de pan en bak 5 minuten op laag vuur.
- Zet de pan in de oven en bak de frittata nog 10-15 minuten tot hij stevig is. Snijd in punten en serveer warm.