Romige pasta met kwark en spinazie

Beschrijving
Een lichte en gezonde pastasaus gemaakt van kwark, gecombineerd met verse spinazie en tomaatjes. Een perfecte balans tussen romig en voedzaam.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 250 gram volkoren pasta
  • 200 gram magere kwark
  • 200 gram verse spinazie
  • 100 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper, zout en nootmuskaat naar smaak
  • Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de knoflook kort aan. Voeg de spinazie toe en roer tot deze geslonken is.
  3. Voeg de kwark toe aan de spinazie en roer goed door. Breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
  4. Roer de cherrytomaatjes door de saus en laat kort warm worden.
  5. Meng de gekookte pasta door de saus en serveer direct. Garneer met Parmezaanse kaas als je dat wilt.