Romige pasta met kwark en spinazie
Beschrijving
Een lichte en gezonde pastasaus gemaakt van kwark, gecombineerd met verse spinazie en tomaatjes. Een perfecte balans tussen romig en voedzaam.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 250 gram volkoren pasta
- 200 gram magere kwark
- 200 gram verse spinazie
- 100 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper, zout en nootmuskaat naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel)
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de knoflook kort aan. Voeg de spinazie toe en roer tot deze geslonken is.
- Voeg de kwark toe aan de spinazie en roer goed door. Breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
- Roer de cherrytomaatjes door de saus en laat kort warm worden.
- Meng de gekookte pasta door de saus en serveer direct. Garneer met Parmezaanse kaas als je dat wilt.