Kwarkpasta met kip en pesto

Beschrijving
Een lichte, romige pastasaus met kwark en pesto, gecombineerd met malse kipfilet. Een gezonde twist op een klassiek gerecht.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 250 gram volkoren pasta
  • 200 gram magere kwark
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 200 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 handje cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de verpakking en giet af.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipblokjes gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng de kwark met de pesto in een kom.
  4. Voeg de pasta, kip en cherrytomaatjes toe aan de pan en roer het kwarkmengsel erdoor. Warm kort door zonder te koken.
  5. Serveer direct en geniet van dit romige gerecht.