Kwark-chocoladetaart

Beschrijving
Een romige chocoladetaart met magere kwark als basis. Deze taart is een lichtere versie van de klassieke chocoladetaart, maar minstens zo lekker!

Ingrediënten (voor een taart van 8 stukken)

  • 500 gram magere kwark
  • 200 gram pure chocolade (70% cacao)
  • 200 ml slagroom of plantaardige room
  • 200 gram koekjes (digestive of volkoren)
  • 75 gram boter
  • 2 eetlepels honing of suiker

Bereiding

  1. Verkruimel de koekjes en meng met gesmolten boter. Druk dit mengsel stevig aan in een springvorm en zet in de koelkast.
  2. Smelt de pure chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen.
  3. Klop de slagroom stijf en meng deze voorzichtig met de kwark. Voeg de gesmolten chocolade en honing toe en roer tot een glad geheel.
  4. Giet het mengsel op de koekjesbodem en laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  5. Garneer eventueel met cacaopoeder of chocoladekrullen.