Kwark-chocoladetaart
Beschrijving
Een romige chocoladetaart met magere kwark als basis. Deze taart is een lichtere versie van de klassieke chocoladetaart, maar minstens zo lekker!
Ingrediënten (voor een taart van 8 stukken)
- 500 gram magere kwark
- 200 gram pure chocolade (70% cacao)
- 200 ml slagroom of plantaardige room
- 200 gram koekjes (digestive of volkoren)
- 75 gram boter
- 2 eetlepels honing of suiker
Bereiding
- Verkruimel de koekjes en meng met gesmolten boter. Druk dit mengsel stevig aan in een springvorm en zet in de koelkast.
- Smelt de pure chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen.
- Klop de slagroom stijf en meng deze voorzichtig met de kwark. Voeg de gesmolten chocolade en honing toe en roer tot een glad geheel.
- Giet het mengsel op de koekjesbodem en laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer eventueel met cacaopoeder of chocoladekrullen.