Kwarkbrood met noten en zaden

Beschrijving
Een voedzaam en gezond brood dat heerlijk smaakt als ontbijt of tussendoortje. Dit kwarkbrood zit boordevol eiwitten, noten en zaden.

Ingrediënten (voor 1 brood)

  • 250 gram magere kwark
  • 200 gram volkorenmeel
  • 50 gram havermout
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 2 eieren
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Meng in een grote kom de kwark, eieren en een snufje zout.
  3. Voeg het volkorenmeel, havermout en bakpoeder toe en roer tot een dik beslag.
  4. Meng de noten en zaden door het beslag. Houd een beetje achter voor de garnering.
  5. Schep het beslag in het bakblik en strooi de achtergehouden zaden en noten eroverheen.
  6. Bak het brood in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen voordat je het aansnijdt.