Kwarkbrood met noten en zaden
Beschrijving
Een voedzaam en gezond brood dat heerlijk smaakt als ontbijt of tussendoortje. Dit kwarkbrood zit boordevol eiwitten, noten en zaden.
Ingrediënten (voor 1 brood)
- 250 gram magere kwark
- 200 gram volkorenmeel
- 50 gram havermout
- 1 zakje bakpoeder (16 gram)
- 2 eieren
- 50 gram walnoten, grof gehakt
- 2 eetlepels lijnzaad
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- Snufje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Meng in een grote kom de kwark, eieren en een snufje zout.
- Voeg het volkorenmeel, havermout en bakpoeder toe en roer tot een dik beslag.
- Meng de noten en zaden door het beslag. Houd een beetje achter voor de garnering.
- Schep het beslag in het bakblik en strooi de achtergehouden zaden en noten eroverheen.
- Bak het brood in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen voordat je het aansnijdt.