Kwarkpannenkoeken

Beschrijving
Deze kwarkpannenkoeken zijn eiwitrijk, luchtig en makkelijk te maken. Perfect voor een gezonde start van de dag of als stevige lunch.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 gram magere kwark
  • 2 eieren
  • 100 gram havermout of volkoren bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • Kokosolie of olijfolie om in te bakken

Bereiding

  1. Meng in een kom de kwark, eieren, havermout, bakpoeder, vanille en zout tot een glad beslag. Gebruik een staafmixer voor een luchtige structuur.
  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Schep kleine hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin (ongeveer 2 minuten per kant).
  4. Serveer met fruit, honing of een beetje kwark als topping.