Romige curry met kwark en kikkererwten
Beschrijving
Een gezonde, vegetarische curry met magere kwark voor een romige textuur. Perfect om te serveren met rijst of naanbrood.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 200 gram kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
- 200 gram magere kwark
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- Verse koriander voor garnering
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg de kerriepoeder, kurkuma en komijn toe en roer goed door.
- Voeg de tomatenblokjes en kikkererwten toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Haal de pan van het vuur en roer de magere kwark erdoor. Zorg dat het niet meer kookt, anders schift de kwark.
- Serveer met rijst of naanbrood en garneer met verse koriander.