Romige curry met kwark en kikkererwten

Beschrijving
Een gezonde, vegetarische curry met magere kwark voor een romige textuur. Perfect om te serveren met rijst of naanbrood.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 gram kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
  • 200 gram magere kwark
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Verse koriander voor garnering

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook.
  2. Voeg de kerriepoeder, kurkuma en komijn toe en roer goed door.
  3. Voeg de tomatenblokjes en kikkererwten toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Haal de pan van het vuur en roer de magere kwark erdoor. Zorg dat het niet meer kookt, anders schift de kwark.
  5. Serveer met rijst of naanbrood en garneer met verse koriander.