volle kwark

Kwark is tegenwoordig zeer populair bij sporters. Door het aantal voedingswaarden is kwark zeer goed voor de bouw van het lichaam. Vooral sporters consumeren kwark, maar je kunt er ook voor kiezen om kwark met stukjes fruit te eten zodat het wat lekkerder is. Je hebt verschillende soorten kwark. Magere, halfvolle en volle kwark. Wat is het verschil tussen deze kwarksoorten? En welke is het gezondst? Nou om terug te komen op de laatste vraag. Ieder lichaam reageert anders op voedingswaarden. Zo kan een dunner iemand beter kiezen voor om volle kwark en een voller iemand beter kiezen voor magere kwark. Magere kwark is vooral rijk aan eiwitten , waar juist halfvolle en volle kwark rijk is aan energie.

Je hebt verschillende soorten kwark. Magere, halfvolle en volle kwark. Wat is het verschil tussen deze kwarksoorten? En welke is het gezondst? Nou om terug te komen op de laatste vraag. Ieder lichaam reageert anders op voedingswaarden. Zo kan een dunner iemand beter kiezen voor om volle kwark en een voller iemand beter kiezen voor magere kwark. Magere kwark is vooral rijk aan eiwitten , waar juist halfvolle en volle kwark rijk is aan energie.

Het verschil tussen de magere kwark en halfvolle en volle kwark is dat de magere kwark letterlijk wordt bereid met magere melk. Dit is eigenlijk de basis van deze kwark. Maar bij de halfvolle en volle kwark wordt er altijd wat room of melkvet toegevoegd. Waardoor het geen magere kwark meer is. Als je bijvoorbeeld naar een random supermarkt gaat en je gaat in de schappen kijken. Dan zie je dat er op de achterkant van magere kwark geen ingrediëntenlijst. Terwijl je bij de halfvolle en volle kwark wel een ingrediëntenlijst terug vindt.

Ook bij de voedingswaarden zit er een verschil tussen magere en volle kwark. Waar bij de magere kwark rond de 50 kcal per 100 gram bevat, bevat de volle kwark minstens drie keer zo veel. Dit kom mede door het vetgehalte wat de volle kwark bevat. Het vetgehalte bij volle kwark is dan ook 10 gram per 100 gram terwijl dit bij magere kwark 0,1 gram is per 100 gram. Volle kwark tot wel gezien als de gene met meer smaak. De volle kwark is wat romiger en is perfect om te mixen met stukjes fruit en honing. Terwijl magere yoghurt toch meer smaakloos is, blijft het toch de favoriet van velen.

Je kunt volle kwark ook gebruiken bij andere recepten. Zo wordt kwark gebruikt bij vele taarten en andere hartige snacks. Mijn favoriet is de frambozen cheesecake. Deze taart is heel romig en zeer smaakvol. kwark Dit zijn de ingrediënten die je nodig dient te hebben: 100 gram koude + een beetje boter, 200 gram + een beetje bloem, 200 gram + 2 eetlepels suiker, zout4 eieren, 500 gram volle kwark, 2 zakjes vanillesuiker, 40 gram tarwe, griesmeel, 650 gram frambozen, 2 zakjes taartina (Dr Oetker).

Zelf eet ik volle kwark het liefst met stukjes appel en honing. Dit zorgt voor een verfrissing, maar de kwark blijft nog steeds romig en licht. Ook voor het sporten neem ik een bakje kwark voor de eiwitten. Alleen gaat mij keuze toch naar de magere kwark, omdat deze toch wat makkelijker te verteren is. Ook is de magere kwark rijker aan eiwitten. Je kunt er ook voor kiezen om volle kwark te halen met een toegevoegde smaak. Het Almhof biedt verschillende smaken aan zoals: Vanille, Aardbei, Bosvruchten, Aardbei en banaan (wat persoonlijk mijn favoriet is).